U bent hier

Over dit platform

Welkom op het digitale platform Erfgoed van de Moderne Tijd!

Hier vind je informatie, nieuws, artikelen en en een agenda met komende gebeurtenissen op het gebied van Erfgoed van de Moderne Tijd in Nederland. Ook biedt dit platform ruimte voor discussies en samenwerking binnen dit thema. Iedereen die hierin is geïnteresseerd kan aan dit platform deelnemen, mits je je houdt aan de spelregels*.

Om zelf daadwerkelijk deel te nemen, op bijdragen te kunnen reageren, zelf bijdragen te kunnen uploaden of lid te worden van een groep, moet je je eerst registreren en een profiel aanmaken. Registreer je hier en maak een profiel aan om deel te nemen aan dit platform.

Deelnemen kan op verschillende manieren:

Reageren

Onderaan ieder bericht, blog of discussie van een ander kun je een reactie plaatsen.

Zelf nieuws en agenda-items toevoegen

Nieuws of agenda-items en evenementen kunnen een gebeurtenis met betrekking tot Erfgoed van de Moderne Tijd betreffen, zoals lezingen, tentoonstellingen, symposia of een artikel uit een van de media. Vul de datum, de begintijd, de locatie, de organistie en de bron toe. Onder 'Relevante links' plaats je een link naar meer informatie of eventueel de bron van het bericht. Er is ook de mogelijkheid een foto toe te voegen.

Een artikel of ander informatie uploaden

Informatie over bijvoorbeeld een project met betrekking tot (een aspect van) Erfgoed van de Moderne Tijd, kan je uploaden door een Artikel aan te maken. Plaats daarbij minimaal één foto van het project of object, informatie over andere relevante gegevens (bijvoorbeeld adres, ontwerper/kunstenaar, ontstaansjaar) en een link naar meer informatie bij 'Relevante links'. 

Een blog schrijven of een discussie starten

Wil je een blog/column plaatsen of een discussie starten (forum)? Dat kan via de knop 'Voeg toe' bovenaan de pagina. Als je bent ingelogd kan je tevens onderaan elk bericht (nieuws, agenda-item, blog, forum) een reactie plaatsen.

Een (besloten) groep starten

Ten slotte is het ook mogelijk zelf een groep te starten, bijvoorbeeld over een bepaald thema of een specifiek project. Daarmee kan de informatie over het thema of van het project gebundeld worden. Ook kan een groep dienen om samen te werken met anderen.
Er zijn drie soorten groepen:

  • Open: inhoud voor iedereen zichtbaar en iedereen, mits ingelogd, kan bijdragen;
  • Besloten: inhoud is voor iedereen zichtbaar, lid worden kan op uitnodiging of door aanmelding, alleen groepsleden kunnen bijdragen;
  • Afgeschermd: inhoud alleen zichtbaar voor groepsleden, lid worden kan alleen op uitnodiging, alleen leden kunnen bijdragen.

Het doel van de groep bepaalt uiteraard de keuze voor Open, Besloten of Afgeschermd. Plaats je een update in een open of besloten groep, dan wordt deze ook automatisch toegevoegd aan de updates op de homepage van het platform.

Vragen/forum

Vragen m.b.t. Erfgoed van de Moderne Tijd kunnen op de forum-pagina worden gesteld, overige vragen aan de community-manager.

*Spelregels

Het staat eenieder vrij aan dit platform bij te dragen, mits de bijdrage gerelateerd is aan het erfgoed van de moderne tijd. Ook mag je natuurlijk geen aanstootgevende taal gebruiken, niemand beledigen en ook geen commerciëel oogmerk hebben. Het webteam van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed houdt in de gaten of de regels worden nageleefd en neemt de vrijheid indien nodig berichten te verwijderen.

Heb je vragen over dit platform kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. Als je vraag daar niet bijstaat kan je contact opnemen met de community-manager.