U bent hier

Inschrijving internationaal symposium Acting in Contemporary Art Conservation en SBMK-dag over plastics open!

maandag 9 juli 2018 - 15:21

Symposium Acting in Contemporary Art Conservation, 15 en 16 november

De conservering en presentatie van hedendaagse kunst stelt hoge eisen aan musea  en andere collectiebeheerders. De RCE is samen met de Stichting Behoud Moderne Kunst (SBMK) - een koepelorganisatie voor Nederlandse  musea  - al vele jaren actief in het onderzoek naar nieuwe strategieën om deze collecties voor de toekomst te behouden. Besluitvormingsprocessen, samenwerking met kunstenaars en nieuwe methoden voor documentatie, zoals oral history, zijn daarin belangrijke onderwerpen. 

Het internationaal symposium Acting in Contemporary Art Conservation vindt plaats op 15 en 16 november 2018, bij de RCE in Amersfoort en in het Stedelijk Museum Amsterdam. Het symposium wordt georganiseerd door de SBMK, RCE en de opleiding Conservering & Restauratie van de Universiteit van Amsterdam.

SBMK-dag over Plastics, 14 november

Voorafgaand aan het symposium, op woensdag 14 november, vindt de SBMK-dag over Plastics plaats in het Centraal Museum Utrecht. Het biedt een podium aan recent onderzoek op het gebied van plastics en aan het vorig jaar gestarte Project Plastics, een samenwerking tussen de SBMK en het RCE Programma Erfgoed van de Moderne Tijd.

Op alle dagen is de voertaal Engels.

De inschrijving voor de Engelstalige SBMK-dag over plastics en het internationale symposium is geopend. Bekijk of download hier het programma en kies uw opties. U kunt een driedaags programma samenstellen of alleen kiezen voor de SBMK-dag, dan wel de tweedaagse bijeenkomst. Inschrijven kan via deze INCCA website.

 

Reacties