U bent hier

Symposium The New Custodians: de keuzes die zij maken, de kennis die zij nodig hebben

23
okt
dinsdag 23 oktober 2018 - 12:00 tot 16:00 | Van Abbemuseum Eindhoven
Toevoegen aan persoonlijke kalender
Van Abbemuseum Eindhoven

Tegenwoordig kun je een kunstvoorwerp met verfijnde analysetechnieken tot in het kleinste detail bestuderen en kun je zijn oorspronkelijke verschijningsvorm met nieuwe technologieën reconstrueren. Onderzoek en nieuwe media maken het mogelijk om ‘waarheidsgetrouwe’ kopieën en virtuele reconstructies van culturele objecten aan het publiek te presenteren. Maar wat zijn de gevolgen van al die technologische mogelijkheden? Wat voor kennis wordt daarmee wel of juist niet ge(re)produceerd? Wat doet dit met ons gevoel voor authenticiteit en welke nieuwe belevingen roept het op?

Het symposium The New Custodians: de keuzes die zij maken, die kennis die zij nodig hebben is bedoeld als een verkenning van deze vragen aan de hand van levendige duo-presentaties. Met bijdragen uit een recent kennisprogramma van de Rijksdienst over erfgoed van de moderne tijd en museale onderzoeksprojecten. De keynote lezing wordt gegeven door Alistair Hudson, directeur van de Manchester Art Gallery en initiatiefnemer van het Grizedale Arts-project, waarbij kunstenaars en burgers nauw samenwerkten.

Het symposium is een samenwerking tussen de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Van Abbemuseum. Het is tevens onderdeel van het programma van de Dutch Design Week.

Reacties