U bent hier

Video: Installation Art: Who Cares?

Dat het (museum)publiek geïnteresseerd is in verhalen over de vervaardiging van kunst is algemeen bekend, zo bewijst de hoeveelheid populaire films over ‘de kunstenaar aan het werk’. Maar zijn deze liefhebbers ook geïnteresseerd in het vervolg: de restauratie en conservering van hedendaagse installaties, waarbij musea vaak met grote problemen kampen?

Educatief middel

De 25 minuten durende documentairefilm Installation Art: Who Cares? biedt een kijkje achter de schermen van Europese musea. De documentaire is gemaakt als educatief middel, bedoeld om een breed publiek inzicht te geven in de problemen die museumprofessionals ondervinden bij het beheer en behoud en de presentatie van installatiekunst.

Waardevolle reacties

De film bood al in onvoltooide staat een uitstekende aanleiding voor een reeks openbare bijeenkomsten over de conservering van hedendaagse kunst. Daartoe werd een enquête ontwikkeld, evenals twee startvragen voor discussie. De vertoningen vonden plaats in musea in Europa en de VS, de meeste gericht op een breed (museum)publiek en enkele voor professionals. De film is voltooid op basis van de waardevolle reacties die de vertoningen opleverden.

Video 
Installation Art: Who Cares? (Nederlands ondertiteld)

Reacties